Site survey

“Meten is zeker weten”
Dikwijls wordt er gezegd “meten is weten”, wij willen het zeker weten! Met een wireless meting of site survey krijgt u inzichtelijk hoe u uw wireless apparatuur moet ophangen en configureren. Hiermee wordt de juiste wireless dekking gerealiseerd op basis van uw eisen en wensen.

Wij bieden u de keuze uit drie site survey’s:

Voorspellende WiFi meting (Predictive Survey)
Deze wordt afgegeven o.b.v. tekeningen die in software worden ingeladen. Hiermee kunnen we de software laten bepalen waar de access points het best geplaatst kunnen worden.

Actieve WiFi meting
Bij deze meting lopen wij fysiek door het gebouw waarbij wij naast de plaatsbepaling ook rekening houden met mogelijke verstoringen. (bijvoorbeeld andere wireless netwerken, of apparaten welke storing uitzenden)

Nameting
Met de nameting bepalen wij samen of de doelen behaald zijn. Geadviseerd overeengekomen is met hetgeen geïmplementeerd.

Hoe ziet een site survey eruit?

  • Vaststellen van de wensen en eisen van uw gewenste omgeving
  • Vaststellen van gebouweigenschappen en bestaande netwerk infrastructuur
  • Type access points (Op advies, wij zijn vendor neutraal)
  • Kanalenplan en locatie waar de access points zouden moeten komen
  • Signaalkaart
  • Spectrum analyse (inzicht in mogelijke stoorbronnen)

Na de meting volgt een rapportage waarbij we deze naar wens ook op locatie kunnen bespreken. Een rapportage geeft inzicht in waar de access points geplaatst moeten worden, hoeveel er benodigd zijn, welke configuratie het beste te gebruiken is en een overzicht van de mogelijk gemeten verstoringen.

Zonder site survey kunt u na implementatie van het wireless netwerk mogelijk voor vervelende verrassingen komen te staan. Dit kan bijvoorbeeld resulteren in een slecht bereik, waarbij er mogelijk hardware moet worden bij geplaatst of verplaatst worden.
Dit heeft weer betrekking op de bekabeling. Uiteindelijk zal een meting u beter inzicht geven in wat er moet gebeuren.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op met The Networkers. Onze experts zitten voor u klaar om u alles te vertellen over de mogelijkheden van een site survey voor uw bedrijf.

“The Networkers-oplossing”: flexibele, duurzame en toekomstbestendige netwerksystemen

BEL ME NU
+
Bel mij!