Implementatie

Een vlekkeloze implementatie van een netwerksysteem is er niet zomaar. Voordat het systeem ‘live’ gaat, zet The Networkers een aantal onmisbare stappen. Onze experts testen het ontwerp en de uitkomsten ervan met een Proof of Concept (POC), en als het nodig is kunnen wij ook een Pilot voor u optuigen.

Voor zowel wired als wireless geldt hetzelfde, het moet goed performen en het moet stabiel zijn. Heel kort gezegd; Een betrouwbaar netwerk is belangrijk.

Uw bedrijf mag dan wel op servers en storage draaien op locatie of in the Cloud. Uw data stromen en het interne verkeer moet wel over een netwerk gaan. Daarom zal een netwerk, of dat nou wired of wireless is altijd blijven bestaan in welk bedrijf dan ook. Het is voor bedrijven van groot belang om te zorgen dat ze deze laag goed onder controle hebben.

Wired (bedraade) netwerken:

Een goede netwerkinfrastructuur is belangrijk. Voor de inrichting heeft u een partij nodig die met u meedenkt en die u kan adviseren welke oplossing het beste past bij uw bedrijf. The Networkers heeft deze expertise in huis om voor u een veilig en stabiel netwerk te creëren. Wij werken samen met Aruba Networks, Cisco, Meraki, Fortinet en vele andere leveranciers waardoor we niet gebonden zijn. Uw belang staat altijd centraal. Wij zijn merk onafhankelijk.

Wireless (draadloze) netwerken:

Een draadloos netwerk is tegenwoordig bijna vanzelfsprekend. Voor thuis, maar ook in een kantooromgeving. Flexplekken en thuiswerken worden steeds normaler. Verbinding met het netwerk via een ethernetkabel is dan ook niet meer van deze tijd. Doordat een WiFi netwerk zo vanzelfsprekend is, worden WiFi problemen als zeer storend ervaren. Door storingen en problemen met de verbinding met het netwerk wordt het voor werknemers moeilijk om hun werk uit te kunnen voeren. En dat betekent een hoge kostenpost voor de organisatie en ergernis vanaf de werkvloer.

WiFi heeft vele voordelen maar ook risico’s. Het grootste risico is dat kwaadwillende personen toegang kunnen krijgen tot het netwerk en de gegevens die via het wireless netwerk verzonden worden. Een beveiligd netwerk is dan ook zeer belangrijk om grote WiFi problemen en datadiefstal te voorkomen. De belangrijkste manier van het beveiligen van een WiFi netwerk en het voorkomen van grote WiFi problemen en datalekken is door gebruikersauthenticatie.  Voor gebruikersauthenticatie kunnen wij o.a. ClearPass, Cisco ISE en Fourscout. Op netwerkbeveiliging werken wij onder andere met Fortinet, Checkpoint, Cisco Security en Palo Alto.

De infrastructuur van het WiFi netwerk is belangrijk. Een open netwerk voor gasten, goede beveiliging voor de privacy- en bedrijfsgevoelige informatie die verstuurd wordt en een apart netwerk voor printers en andere apparaten die op afstand bestuurd kunnen worden. Om een dergelijk WiFi netwerk goed in te richten, is expertise nodig. Deze expertise vindt u bij The Networkers.

“Kies voor een expert bij het aanleggen van uw netwerk”

The Networkers kan voor uw organisatie een stabiel en veilig wireless netwerk aanleggen. Een netwerk waarbij rekening gehouden is met de actuele wet- en regelgeving omtrent privacy (AVG/ GDPR), waarbij de risico’s op diefstal van bedrijfsinformatie nihil zijn en waar gebruikers zonder problemen mee kunnen werken. De specialisten van The Networkers staan voor u klaar om uw wensen te inventariseren. De volgende stap is een site survey waarbij de bestaande netwerkstructuur geïnventariseerd wordt. Ook als het wireless netwerk eenmaal staat, blijft The Networkers betrokken. Wij kunnen het beheer van het netwerk blijven uitvoeren. Bij eventuele WiFi problemen zorgen wij er direct voor dat de storing snel verholpen wordt en uw netwerk zo snel mogelijk weer in bedrijf is.

“The Networkers-oplossing”: flexibele, duurzame en toekomstbestendige netwerksystemen

 

BEL ME NU
+
Bel mij!